HER FINDER DU DE TYPISKE SPØRGSMÅL OM PANTELÅN OG PANTSÆTNING

Pant – spørgsmål & svar

Hvor meget kan jeg få udbetalt?

Vi kan udbetale dig op til 75% af værdien af dine effekter. Vi kan udbetale helt op til 1.000.000,00 kr.

Hvem kan pantsætte hos Nicuma?

Alle personer over 18 år, som kan fremvise gyldigt billede-id, kan pantsætte hos os.

Kan jeg få kontant udbetaling istedet for overførsel?

Du bestemmer selv om du vil have din udbetaling i form af kontakter eller via bankoverførsel.

Hvad betyder det at et vurderingen er ”baseret på markeds- eller gensalgsværdien”?

Markeds- og gensalgsværdien er begge et udtryk for hvad værdigenstandende kan handles til i dag på det aktuelle marked. Disse værdier findes typisk hos auktionshuse og lignende.

Hvor meget betaler jeg i rente?

Vores rente ligger mellem 1,5% og 3,95% pr måned, alt efter hvilken aftale der indgås.

Jo højere udbetaling, typisk, jo lavere rentesats.

Er der maximum og minimum løbetid på lånet?

Hver aftale løber fra minimum tre måneder og op til max 12 måneder. Uanset hvilken løbetid du vælger, kan du til hver en tid, indfri din aftale og afhente effekterne.

Kan jeg forlænge løbetiden på lånet?

Ja, du kan altid ansøge om at forlænge din aftale. Såfremt at du ønsker at forlænge en eksisterende aftale, skal du indbetale de påløbne omkostninger her for. Dette skal ske inden den oprindelige aftales udløb. Der udarbejdes en skriftlig aftale for forlængelsen.

Kan jeg skifte mening?

Først når aftalen er underskrevet er den bindende. Du er altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud.

 

Hvornår modtager jeg penge?

Så snart du har godkendt aftalen kan vi lave udbetalingen. Betalingen står som udgangspunkt på din konto inden for max to bankdage – med mindre du aftaler andet med din vurderingsekspert. 
Udbetaling kan også ske kontakt i forretningen.

Hvordan indfrier jeg mit lån?

Du kan indfrie aftalen enten kontant eller via bankoverførsel. I nogen tilfælde kan du, op til et vist beløb, også indfri ved dankortbetaling i butikken.

Skal man kreditvurderes for at indgå en aftale hos jer?

Vi tager sikkerhed i din værdigenstand. Derfor behøver vi ingen andre oplysninger om din øvrige økonomi.

Hvordan fremsender jeg mine værdigenstande til vurdering?

Du kan indsende din værdigenstande med posten. Vi betaler fragtomkostningerne. Benyt formularen ‘Vurdering pr. post’, som du finder under ‘Hvordan fungerer det’.

Hvad nu hvis jeg ikke indfrier eller fornyer mit lån?

Hvis du ikke indfrier din aftale, vil du miste tilbagekøbsretten over dine værdigenstande. Dette sker udelukkende hvis ikke du selv, inden aftalens udløb, indfrier eller gør indsigelse om forlængelse af din aftale.

Hvordan undgår I at købe stjålne varer?

Vi noterer alle varer i kosterbøger udstedt af politiet. På den måde har politiet mulighed for at identificere stjålne værdigenstande. Vi noterer ligeledes identiteten på alle kunder, og er pligtige til at give oplysninger på forespørgsler fra politiet. Så hvis man er tyv, er det dumt at handle med os.

Hvor bliver mine værdigenstande opbevaret?
I den periode din værdigenstande er i vores varetægt, vil de være omfattet af vores forsikring, og blive deponeret under højt sikrede forhold. Det betyder, at de er dækket fra det øjeblik, det forlader dine hænder, indtil du har fået dem sikkert og forsvarligt tilbage, så snart dit lån er tilbagebetalt.

Vi følger til hver en tid, de udvidede retningsliner vores forsikringsselskab foreskriver i forhold til opbevaring af værdigenstande.

Hvordan forlænger man?

Du kontakter os inden den oprindelige aftales udløb. Vi aftaler hvor længe du ønsker at forlænge. Du indbetaler omkostningerne her for og dit pant er nu forlænget. 

Henvisning til lov om handel med brugte genstande samt pantelånervirksomhed

Vores samarbejdspartnere