Vi har nedenfor samlet nogle af de mest centrale fordele ved et pantelån sammenlignet med mere traditionelle lån, så du bedre kan danne dig et overblik over dine lånemuligheder på markedet.

1. Simpelt og nemt

En af de essentielle fordele hos Nicuma er, at det både er utroligt nemt og simpelt. Som regel er det eneste, du skal bruge, en værdigenstand i bytte for en udbetaling. Værdigenstanden bliver naturligvis opbevaret sikkert hos Nicuma i den periode, aftalen løber.

Processen hos Nicuma er typisk, at den/de medbragte genstande først vurderes. Derefter aftales det ønskede belånte beløb og løbetid mellem kunden og Nicuma, hvorefter en kvittering med alle vilkår udarbejdes og underskrives af begge parter. Efter dette vil du få dine penge udbetalt enten kontant eller via din bankkonto. Du slipper derfor også for den meget langsommelige og til tider uoverskuelige ansøgningsproces, som forekommer, når du ansøger om et traditionelt lån i banken. Desuden er de totale og samlede omkostningerne i mange tilfælde lavere hos en pantelåner end ved kviklån og andre sammenlignelige alternativer.

2. Ikke sædvanlig kreditvurdering som i banken

Når du går til en pantelåner for at modtage udbetaling, er det typisk ikke et ’lån’, som du får, men derimod oftest et ’salg med tilbagekøbsret’. Derfor er det faktisk ikke nødvendigt med en traditionel kreditvurdering som hos bankerne. Med andre ord får folk, der muligvis ikke har den bedste kreditvurdering, altså muligheden for at modtage udbetaling, uden der bliver set på tidligere låne- og tilbagebetalingsaktiviteter. Chancen for at modtage udbetaling er derfor markant anderledes, hvis man sammenligner med den traditionelle låneproces, hvor man oftest skal kreditvurderes for at komme i betragtning.

3. Øjeblikkelig udbetaling

Endnu en fordel ved at modtage udbetaling hos en pantelåner er muligheden for at få pengene utroligt hurtigt, og i mange tilfælde får du dem med det samme. Kontant udbetaling er i de fleste tilfælde også en mulighed. Hele processen er meget kort, og du behøver, som tidligere nævnt, ikke at gennemgå en langvarig, uigennemskuelig og kedelig proces i banken. Den hurtige gennemgang fra din ansøgning, til at du står med pengene i hånden, forekommer altså på baggrund af den meget enkle og nemme proces.

4. Begrænsede konsekvenser

Gennem traditionelle lån kan din pengestrøm og personlige økonomi som bekendt komme i klemme, hvis du ikke formår at betale dine månedlige ydelser. Her kan du nemlig risikere at skulle betale rykkergebyrer og yderligere renter på lånet – og i værste fald havne i RKI. Dette kan gå ud over din fremtidige pengestrøm og kreditvurdering, hvorfor andre regninger muligvis også vil være sværere at betale. Dette sker ikke hos en pantelåner, da du højst vil miste tilbagekøbsretten, hvorved du altså stadig kan vedligeholde en stabil pengestrøm.

5. Mulighed for forlængelse

Aftaler hos pantelånere er som regel korte, og hos Nicuma løber de typisk mellem 3 til 12 måneder. Du har dog mulighed for at ansøge om forlængelse af din eksisterende aftale, såfremt du måtte have svært ved at indfri denne aftale til tiden. På den måde er en aftale hos en pantelåner altså ligeledes fleksibel. Hvis du har besluttet dig for at tage et pantelån, kan du ansøge hos Nicuma nu.

Denne tekst er udarbejdet i samarbejde med Samlino.dk.