72 30 10 71 info@nicuma.dk

Guld – spørgsmål & svar

HER FINDER DU DE MEST STILLEDE SPØRGSMÅL OG SVAR INDEN FOR GULDSALG

Hvorfor skal jeg oplyse personfølsomme oplysninger som CPR-nr. og vise billedlegitimation?

Nicuma er forpligtet til at føre oplysningerne ind i en købs- og salgsbog i overensstemmelse med politiets vedtægter herom. Alle oplysninger behandles fortroligt og bruges udelukkende i forbindelse med denne handel.

Hvor gammel skal jeg være?

I henhold til loven skal du være fyldt 18 år for at handle med Nicuma.

Hvorfor skal jeg oplyse mit CPR nummer?

I overensstemmelse med politiets vedtægter fører vi købs- og salgsbog, derfor skal alle handler registreres med personoplysninger. Alle oplysninger behandles fortroligt og videregives ikke.

Hvordan får jeg mine penge overført?

Vi overfører pengene til din konto i løbet af 2 til 3 bankdage. Vi udbetaler ikke kontant.

Hvordan udregnes min pris?

Din pris udregnes ud fra vægt og karat, altså dagens guldpris for den konkrete karat gange vægt i gram – uanset hvor stor mængde, eller hvordan du indleverer.

Nicuma fratrækker ingen ekstra omkostninger eller gebyrer.

Vær opmærksom på at sten, urværker o.l. bliver fjernet, før den korrekte vægt kan bestemmes.

Guldprisen svinger fra dag til dag, da den fastsættes efter verdensmarkedsprisen. Din pris bliver udregnet ud fra dagsprisen den dag, du indleverer i vores butik på Østerbro eller i Plaza – Ure & Smykker ved postguld den dag vi modtager guldet til vurdering.

Er det sikkert at sende mine smykker med posten?

Ja, når du sender dine smykker som et værdibrev er de forsikret og du er garanteret værdien af smykkerne, som du har angivet på værdibrevet inden forsendelsen. Alternativt kan du vælge at sende smykkerne som et anbefalet brev, hvor Nicuma kvitterer for modtagelsen. I begge tilfælde har Post Danmark et smart Track and Trace system, hvor du ved simpel indtastning af pakkens/brevets nr. på Post Danmarks hjemmeside, kan følge med i, hvor pakken/brevet befinder sig.

Kan jeg fortryde?

Du har altid mulighed for at fortryde efter at vi har testet dit guld og tage dit guld med dig igen, inden vi har underskrevet en handel. Hvis dit guld er indsendt til vurdering, koster det et gebyr på 150 kr at sende dit guld tilbage til dig på sikker vis. Hvis du har godkendt en handel er der dog ingen fortrydelsesret, hvilket vi oplyser i handelsbetingelser og på alle kvitteringer.

Hvad sker der med de sten og perler, der sidder i mine smykker?

Sten og perler skal fjernes for at bestemme den korrekte vægt. Vi kan godt tage sten og perler ud af dine smykker, men garanterer ikke for at de forbliver intakte ved udtagning, og det samme gælder for udtagning af urværker. Få evt. en guldsmed til at stå for udtagning inden indlevering hos os. Hvis de er indleveret hos Plaza Ure & Smykker, eller sendt med anbefalet post til vurdering, kan de blive sendt retur mod et gebyr på 150 kr.

Køber I diamanter og andre ædelstene?

Nej, vi køber ikke brillanter/diamanter eller andre sten og perler. Hvis ikke de er taget ud ved indlevering, vil vores vurderingseksperter tage dem ud inden vurdering. Hvis de er indleveret hos Plaza Ure & Smykker, eller sendt med anbefalet post til vurdering, kan de blive sendt retur mod et gebyr på 150 kr.

Køber I mønter?

Ja, vi køber både guld- og sølvmønter som eksempelvis den sydafrikanske guldmønt, Krugerrand. Vi giver prisen baseret på indholdet af ædelmetallet, og ikke for pålydende eller numismatisk værdi.

Køber I sølv?

Ja, vi køber gerne sølv som er stemplet Tretårnet/830 eller Sterling/925. Vi køber også sølvmønter og finsølvbarrer. Vi køber ikke sølvplet. Stålblade skal være demonteret og lysestager skal være tømte ved indlevering for at vi kan give den rigtige pris.

Køber I al slags guld?

Ja, vi køber alle smykker og ure, og det gør ikke noget at de er gået i stykker. Vi køber også guldbarrer, guldmønter, tandguld og guldstøv. Fælles er dog, at guldindholdet skal være minimum 8 karat, for at vi kan købe det.

Er der forskel i prisen om jeg booker tid, eller indleverer på anden vis?

Nej.

Nicuma har en gennemsigtig prisstruktur, der betyder, at du får den samme pris for indholdet af guld i dine smykker – uanset hvor meget du indleverer, eller hvordan du indleverer.

Hvordan kan jeg indlevere mit guld?

Du kan indlevere på tre måder: Du kan booke en tid hos en af vores vurderingseksperter, du kan indlevere dit guld hos en af de mange Plaza butikker rundt om i Danmark, eller du kan sende det til vurdering anbefalet med Post Danmark.

Guldpriser hos Nicuma

Hos Nicuma er du sikret gode priser, både ved køb af investeringsguld og ved salg af brugt guld og smykker.

Vi er markedets ledende opkøber og forhandler af guld.

Vi har adskillige års værdifuld erfaring fra branchen, hvilket sikrer dig som kunde en reel og transparent behandling.

Vores vurderingseksperter er nogle af landets bedst kvalificerede og højest uddannede inden for området og kan fastsætte guldpriser pr. gram med præcision og nøjagtighed.

Vi er anerkendt for vores høje fokus på faglighed, kvalitet, service og gode priser hvilket vores mange tilfredse kunder sætter stor pris på.

Vi er stolte over vores høje kundetilfredshed og arbejder hårdt for at opretholde denne.

Tryghed og tranparens

Vores mange års erfaring i branchen har lært os vigtigheden af, at du som kunde skal føle dig i trygge hænder, når du handler med guld.

Derfor vil hos os du altid blive oplyst hvad du helt præcis har indleveret hos os af effekter, herunder antal gram og karat samt prisen på disse. På den måde sikrer vi os at begge parter er enige og tilfredse med handlen, inden den godkendes.

Du er altid velkommen til at annullere en eventuel handel, hvis ikke du er tilfreds med prisen. I så fald vil vi sende dine effekter retur med forsikret post.

Få gode guldpriser, uanset hvor i landet du befinder dig!

Vi samarbejder tæt med Plaza Ure & Smykker – En af Danmarks største smykke- og ur forhandlere!

Vores samarbejde med Plaza Ure & Smykker gør os let tilgængelige over det meste af Danmark.

Det betyder, at du nemt og hurtigt kan komme i kontakt med os, ligemeget hvor i landet du befinder dig.

Plaza Ure & Smykker har flere afdelinger, herunder flere på Sjælland og i Jylland samt på Fyn.

Plaza Ure & Smykker vil til en hver tid sikre dig en fair og transparent behandling og er altid behjælpelige hvis du har spørgsmål.

GULDPRISER

Dagspriser pr. gram :17/11-2019

 • Finguld (bar): 293,60 DKK
 • 24 Karat: 260,73 DKK
 • 22 Karat: 239,00 DKK
 • 18 Karat: 195,55 DKK
 • 14 Karat: 152,09 DKK
 • 10 Karat: 108,64 DKK
 • 9 Karat: 97,77 DKK
 • 8 Karat: 86,91 DKK
 • Pletsølv: 0,015 DKK
 • Sølv(830): 2,31 DKK
 • Sølv(925): 2,64 DKK
 • Platin: 138 DKK

Vores samarbejdspartnere