Guld/Sølv/Ædelstene

DIT ARVESØLV KAN VÆRE MANGE PENGE VÆRD!

Det er ikke kun smykker, som er udarbejdet i ædelmetal. I Danmark har man igennem de sidste mange hundrede år flittigt udarbejdet bestik og korpus i sølv, herunder tallerkener, gafler og skåle mv.

Skulle du ligge inde en guldbarre eller nogle løse diamanter, så modtager vi også dem i pant!

Vurdering

Der er mange faktorer som spiller ind i vurderingen af diamanter og ædelstene, og det kan være en kompleks affære. Nedenfor kan du se en oversigt over nogen af de kriterier vi benytter os af når vi skal bestemme værdien af dine effekter.

et|icon_circle-selected|\

Diamanter – værdiansættes på baggrund af de 4 C´er.

De fire C’er som alle diamanter vurderes ud fra, er defineret som Carat (vægt), Color (farve), Clarity (klarhed) og Cut (slib). Der findes internationale metoder og standarder, som man følger ved gradering og prissætning af diamanter.

Vi benytter os af Rapporten, hvilken er en international anerkendt vejledning.

Vi benytter Rapport Diamond, som er en internationalt anerkendt vejledning.

Har du et certifikat fra Gemological Institute of America, Europæiske Gemological Laboratory, International Gemological Institute eller Gemological Association, tager vi selvfølgelig det med i betragtning.

Opbevaring og pleje

et|icon_circle-selected|\

Når dit smykke er hos os, er det i kyndige hænder, og vil i vores varetægt få den bedste pleje og opmærksomhed. Når du har tilbagebetalt dit lån fuldt ud, garanterer vi, at vi returnerer smykket i samme eller i endnu bedre stand end før.

Vores vurderingseksperter vil som led i vurderingsprocessen kombinere deres egen aktuelle viden om markedet med oplysninger fra relevante databaser fra bl.a. producenter, samt data fra nationale og internationale auktionshuse. I supplement hertil benytter vi vores gode forbindelser og omfattende netværk som bl.a. omfatter et kartotek med købere til high-end smykker.

Om diamanter – de 4 C’er

 Clarity – Klarheden på diamanten. Diamanter har oftest indeslutninger/små fejl, der findes helt naturligt i stenen. Fejlfrie diamanter “Flawless” er sjældne og jo færre indeslutninger diamanten har – desto mere værdifuld er den. Der er oftest en del økonomi i at vælge en diamant med små fejl – så længe disse ikke kan ses med det blotte øje. Hovedreglen er, at klarheder fra “FL” (fejlfrie) til “SI1” (små indeslutninger) ikke må have fejl, der kan ses med det blotte øje, men kun under 10 x forstørrelse. Kigger man derimod på diamanter som ren investering – er det ofte de fejlfrie diamanter, som investorer og eksperter opkøber.

Klik på billedet for at se fuld størrelse

Color – Farven på diamanten. Desto hvidere diamanten er, jo mere værdifuld og sjælden er den. Hvide diamanter kaldes “River”, “Top Wesselton” eller “Wesselton”.  Gule og sorte diamanter er billigere, da disse forekommer i langt højere grad end de helt hvide. “Fancy” farver, som eksempelvis pink eller blålige, er som hovedregel de dyreste, og her findes der sjældent nye forekomster i minerne.

Klik på billedet for at se fuld størrelse

Carat – vægten på diamanten og dermed størrelsen. 1 carat svarer til 0,2 gram. Større diamanter er selvsagt mere værdifulde end små diamanter – så længe de 3 andre C’er er ens. Her ses hvorledes stigningen i carat, giver en større millimeter på diamanten.

Klik på billedet for at se fuld størrelse

Cut – Slibningen af en diamant. Det helt rigtige slib sikrer, at lyset reflekteres optimalt, hvilket giver diamanten mest spil og liv. Man kan kun slibe diamanter med diamantstøv, da de er det hårdeste mineral man kender. Der bruges oftest komplicerede formler og programmer til at vurdere potentialet af en rådiamant, inden den slibes til én eller flere mindre diamanter.

Det runde brilliantslib er det mest anvendte, men der findes mange alternative slib, der virkeligt kan differentiere ens smykke fra mængden. Her ses de forskellige slib:

Klik på billedet for at se fuld størrelse

Vores samarbejdspartnere