Ring 72 30 10 71 – vi er klar ved telefonen alle hverdage kl. 9-17

Ring 72 30 10 71
– vi er klar ved telefonen alle hverdage kl. 9-17

26. juli 2021

Cartier – Kongen af Juvelerer

Cartier – Kongen af juvelerer

I 1847 overtog Louis-François Cartier sin læremester  Adolphe Picards guldsmed og grundlagde Cartier. I 1874 overtog Louis-François’ søn Alfred virksomheden, men det var først da Alfreds tre sønner Louis, Pierre og Jacques overtog at navnet Cartier virkelig blev slået fast som det eksklusive brand det er i dag.

Cartiers Panthére kollektion er en af de mest kendte smykke-serier

Louis stod for afdelingen i Paris og var ansvarlig for nogle af de første store smykker, som f.eks. serien “Tutti-Frutti”.

I 1904 klagede Louis’ gode ven, piloten Alberto Santos-Dumont, over at lommeure var upraktiske når man fløj. Louis designede derfor det ikoniske Cartier Santos ur, som lynhurtigt blev populært og som stadig bliver produceret den dag i dag.

Cartier Santos Galbee Automatic

Juvelér for Konger

Det var Kong Edward VII af Storbritannien der omtalte Cartier som “The jeweller of kings and the king of jewellers” – “juvelér for konger og kongen af juvelerer” – men Kong Edward VII var langt fra den eneste royale kunde Cartier har haft. På Cartiers kundeliste findes kongehuse fra bl.a. Spanien, Rusland, Indien, Egypten, Albanien, Belgien og mange flere. 
På listen findes også Grace Kellys forlovelsesring, da hun blev forlovet med Prins Ranier III af Monaco; en 10,48 ct smaragd-sleben diamant sat i platin.  Og traditionen er ikke slut endnu, Kate Middleton, den kommende Dronning af England, er også set med Cartier smykker og ure.  

grace kellys forlovelsesring

Grace Kellys forlovelsesring fra Cartier med en 10,48 carat diamant

Køb Cartier til gode priser

Vi har (næsten) altid preloved Cartier i vores webshop til gode priser. Så skal du have dit eget royale “Just un Clou” armbånd eller et flot Cartier Santos ur til en god pris, så tag et kig i vores webshop – men vær hurtigt, vi har kun en af hver og det er først til mølle!

Pin It on Pinterest