Ring 72 30 10 71 – vi er klar ved telefonen alle hverdage kl. 9-17

Ring 72 30 10 71
– vi er klar ved telefonen alle hverdage kl. 9-17

26. januar 2022

Hvorfor hedder det tennisarmbånd?

Hvorfor hedder det tennisarmbånd?

Du har sikkert set de smukke diamantarmbånd kaldet tennisarmbånd. En spinkelt armbånd med en lang række diamanter, hvor diamanterne virkelig kommer til sin ret.

Tidligere kaldte man faktisk tennisarmbånd for alliancearmbånd. Ligesom allianceringe, hvilket jo giver god mening da begge består af en enkelt række diamanter.

tennisarmbånd

Tennisarmbånd med 44 stk 0,12 ct diamanter. I alt 5,28 ct. 70.000 kr. Find den i vores webshop her

Tennisarmbåndets oprindelse

Men hvorfor hedder det et tennisarmbånd? Det er nok ikke fordi det er en god idé at spille tennis med det. Det er heller ikke fordi det er lavet specifikt til tennisspillere.

Det kommer sig af en specifik tenniskamp i 1987. Den amerikanske tennisspiller Chris Evert havde ofte sådan et armbånd på under hendes tenniskampe.

Det havde hun også under en specifik kamp i 1987 US Open. Midt i kampen gik låsen på diamantarmbåndet i stykker og det fløj af Chris Everts hånd (som sagt, tennisarmbånd er ikke lavet til at spille tennis med). Chris Everts bad om at sætte kampen på pause mens hun ledte efter hendes armbånd.

Det skabte en del røre og medieopmærksomhed og siden har den stil af diamantarmbånd heddet tennisarmbånd.

Der er dog lidt debat hvorvidt navnet er ældre. Nogle mener at det kom sig af at det var så uhørt at spille tennis med diamantsmykker at allerede da Chris Everts først startede med at spille med armbåndet, begyndte guldsmede at kalde det et tennisarmbånd. Nogle mener også at kampen hvor Chris Everts tabte sit armbånd faktisk var i 1978 og fakta senere er byttet om.

hvorfor hedder det et tennisarmbånd

Chris Evert ses her under en tenniskamp med hendes diamantarmbånd

Tennisspillere og tennisarmbånd

Siden Chris Evert er flere tennisspillere set spille med tennisarmbånd. F.eks. bar Serena Wiliams i 2002 et Harry Winston armbånd til en værdi af små 200.000 kr. under en kamp.

Mange smykkeforretninger fortæller også at de kan mærke den øgede interesse under Wimbledon turneringer.

tennisarmbånd

Karolina Pliskova og Serena Williams med deres smukke tennisarmbånd. Vi kan stadig ikke anbefale at man bærer diamantsmykker mens man spiller tennis. 

Se vores store udvalg af tennisarmbånd og andre diamantsmykker

Psst – alle vores smykker er pre-loved og gør godt for miljøet og din pengepung. Her vises kun et lille udvalg af hvad du kan finde på shoppen

[et_pb_shop type=”product_category” include_categories=”276″ _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}” _i=”8″ _address=”2.0.0.8″ /]

Pin It on Pinterest