Ring 72 30 10 71 – vi er klar ved telefonen alle hverdage kl. 9-17

Ring 72 30 10 71
– vi er klar ved telefonen alle hverdage kl. 9-17

Sælg guld

Nedlukninger, hjemsendelse, smittetid, afspritninger, alle disse ord er blevet alt for velkendte.

Men en af danskernes få, men foretrukne sysler i en tid med alt for meget fritid, – kald det bare kedsomhed eller søgen efter nye måder at få tiden til at gå, – har været at rydde op.

Sælg dit guld hos Nicuma

Fritid og guld

Utallige er de skure, kælderrum, skunke og gamle kufferter, der har fået endevendt sit noget bedagede indhold. Og pludselig står man med arvestykker fra oldemor. Ting som man ikke rigtig vidste, om man skulle beholde eller ej for snart lang tid siden, så disse arvestykker eller minder blev bare lagt til side, for man smider jo ikke guld på gaden!

Da de første guldsmykker placeret længst tilbage i det gamle skab, var det måske kun få gram guld. Som på det tidspunkt ikke var meget værd, for hvad er dagens pris på guld? Det ved kun meget få mennesker.

sælg guld

Sælg dit guld hos Nicuma

Guld prisen pr gram

Med tiden er disse få gram guld måske blevet til flere gram, og igen banker det lille spørgsmål på døren. Hvad er prisen på guld, er de gemte smykker måske noget værd alligevel, og hvordan får jeg svar på mit mest oplagte spørgsmål:

 • Hvad gør jeg, hvis jeg hvis jeg vil sælge det gamle guld, som alligevel bare ligger og ”ligger”?
 • Kan mit guld i det hele taget veksles til penge?
 • Kan de gamle smykker veksles til nye?
 • kan gammelt guld forvandles til kontanter?

Som igen kan bruges til anskaffelse af måske mere tidssvarende guldsmykker eller måske til en forlænget week-end med den særligt udvalgte. Og hvad nu hvis det gamle sølvtøj, som ikke har været i brug de sidste 20 år, også kunne byttes til noget mere brugbart?

Måske til noget smart dansk design, som ikke skal pudses i en uendelighed.

Gammelt guld købes

De fleste har bemærket de små skilte hos den lokale urmager eller guldsmed. Gammelt guld købes, står der, og alt guld kan typisk omsættes hos guldsmeden eller måske hos antikvitetshandleren, men før man kaster sig ud i den uvante øvelse, er det en god ide at være grundig klædt på.
Inden man går ind gennem døren hos den handlende, der køber guld, er det en god ide at være klædt på til opgaven. Man må godt være forberedt, for prisen på guld varierer. Ikke nok med, at prisen på guld stiger eller falder hver eneste dag, guld er som aktiekurser på børsen, og værdien af dit gamle guld bagerst i skuffen svinger som værdien af din pensionsopsparing. Og set over en lang periode er prisen steget, så oldemors gamle guld fra skuffens dyb, har stille og roligt ligget og øget sin værdi.
Du kan selv finde ud af hvad dit guld og sølv er værd. Sådan nogenlunde. Et par klik på computeren er tilstrækkeligt, på sekunder kan du finde prisen på guld, og værdien af dit guld hænger selvfølgelig også sammen med vægt. Lidt brutalt man kan sige, jo mere guld, jo højere værdi.

Guldpris

Guldprisen opgives i de fleste tilfælde som kroner per gram på danske hjemmesider, eksempelvis på Nicumas hjemmeside.

Men den aktuelle guldpris hænger også sammen med guldets lødighed, eller karat.
Er mormors gamle kæde eller armring i 14 eller 18 karat? Man kan også finde priser på guld opgivet i dollars, man kan finde vægtangivelser som ounce eller troy ounce, men det kan også blive for kompliceret at regne sig frem til værdi af olles gamle smykker. Så det gode råd må være, at holde fast i danske kroner og gram, og som altid bør man sikre sig den bedste pris på det gamle guld, og det kan hurtigt blive til en betydelig forskel, hvis dagens pris på guld svinger alt for meget fra den ene opkøber til den anden.
Hvis man har en lup, kan man måske selv aflæse de stempler, der skal være i alt guld og sølv.

Kontakt Nicuma

Hvad er guldprisen?

Den aktuelle guldpris beregnes ud fra hvad et gram finguld (24 karat) er værd i dag.
Priserne hentes fra verdensmarkedets LondonFix AM, som er det globale kursindeks for guld.

Hvad bestemmer prisen på guld?

Guld er til stadighed en af de mest efterspurgte ædelmetaller, og har igennem årtusinder været brugt som betalingsmiddel og til fremstilling af smykker. Guld har altid symboliseret status og magt, og da udbuddet ikke matcher efterspørgslen, har guld derfor altid repræsenteret stor værdi.
Det ses ofte, at guldprisen stiger i forbindelse med krisesituationer, fordi tendensen er, at mennesker stadig søger sikkerhed i guld, når nationale valutaer og værdipapirer kommer under pres. Mekanismen er at guldpriserne stiger, når de store aktieindekser falder, idet centralbanker køber aggressivt op i guld og dermed presser prisen op.

Sælg guld København

Nicuma i København er ligesom Nicuma i Aarhus professionelle opkøbere. Her oplyser man hver dag den officielle listepris på guld. Du kan med andre ord se, om det er nu, du skal sælge dit gamle guld, eller du måske skal vente. Hvis du er i tvivl, kan du lægge det gamle guld på køkkenvægten, og selv om en typisk køkkenvægt ikke er fintfølende nok til at være afgørende for værdien af dit gamle guld, får du altid et fingerpeg, og antal gram ganget med dagens bedste guldpris fortæller dig, om det du er nu, du skal sælge det gamle guld, eller du skal lukke skuffen, og måske vente til næste måned.
Ingen kender dagen i morgen, og ingen kender prisen på guld om en måned. Det man skal afgøre med sig selv er: Skal man vente, eller der det nu man skal sælge det gamle guld.

Nicuma København Ø: Østerbrogade 137

Sælg guld Århus

Hvis man går til en professionel opkøber, eksempelvis Nicuma i Aarhus, vil personalet oplyse dig om lødighed i hvert enkelt smykke. Dit gamle guld vil blive sorteret i små bunker, og som en god dansk regel kan man sige, at en forlovelses- eller vielsesring købt i Danmark er 14 karat. Mens et smykke købt på en ferie længere mod syd, meget let kan være 18 karat eller måske højere, og karat er vigtigt, for selv om Nicuma i København oplyser prisen på alle typer guld, er den officielle guldpris på verdensmarkedet altid beregnet ud fra 24 karat, som er 100 procent rent guld.

Nicuma Århus: Meilgade 44

FAQ om sælg guld hos Nicuma

Du kan læse her de mest relevant spørgsmål?

 • Hvordan kan jeg sælge guld til Nicuma?

Du kan enten bestille tid til personligt møde i vores butik enten i København eller Århus eller du sende dit guld med posten. Vi tilbyder forsikret værdiforsendelse, og vi betaler portoen.

 • Hvad kan jeg få for mit guld?

Når du sælger dit guld afhænger det af dagens pris på guld, og mængden af guld du ønsker at sælge. Du kan altid se vores gældende guld pris i dag her. Guld købes kontant, eller med en bankoverførsel til dig.

 • Send dit guld til Nicuma?

Du kan sagtens sende dit guld med posten. Vi tilbyder forsikret værdiforsendelse, og vi betaler portoen.
Når vi har modtaget dit guld vil vores vurderingsteam veje og prissætte dit guld efter den aktuelle dagpris på guld, og derefter kontakte dig med tilbuddet. Acceptere du dette, vil du indenfor 2-3 bankdage modtage beløbet. Det er nemt.

 • Hvilken slags guld kan jeg sælge?

Du kan sælge halskæder, armbånd, ringe, diamantringe, ædelstene, øreringe, diamanter, ure, manchetknapper, charms, vedhæng, brocher, sølv- og guldbarrer, mønter, tener, granulat, ødelagte eller beskadigede smykker.

 • Skal jeg møde personlig op for at sælge mit guld?

Det behøver du ikke men husk vi har kontor både i København og Århus. Du kan også sagtens sende dit guld med posten, hvis det passer dig bedre. Vi tilbyder forsikret værdiforsendelse, og vi betaler portoen.

 • Skal jeg booke et møde med Nyfortuna?

Du må gerne komme ind uden forudgående, men for at undgå ventetid anbefaler vi, at du ringer og booker en tid inden du kommer.

 • Hvordan kan jeg sælge mit guld?
  • Aftal tid til vurdering, send eller upload billeder af dit guld.
  • Du modtager et købstilbud.
  • Når du har accepteret tilbuddet, og dit guld er indleveret, udbetales beløbet straks. Kontant eller via bankoverførsel.

Pin It on Pinterest