Ring 72 30 10 71 – vi er klar ved telefonen alle hverdage kl. 9-17

Ring 72 30 10 71
– vi er klar ved telefonen alle hverdage kl. 9-17

21. oktober 2021

Verdens dyreste ure – del 2

De 21 dyreste ure i verden – del 2 (10. – 1. pladsen)

Der findes dyre ure, og så findes der rigtigt dyre ure. 

For de fleste af os, er det en stor luksus at købe et Arne Jacobsen eller Daniel Wellington ur til et par tusinde.

Så er der en håndfuld af os, der køber Breitling og Rolex til par hundrede tusinde.

Og så er den lille skare af folk, der køber ure hvor et par millioner ikke kan gøre det.

De dyre ure er mærker som Patek Philippe, Jaeger LeCuoltre og Chopard – ikke ure du lige kan komme ned og se i smykkeforretningen på Strøget. Det er mesterværker og er som oftest i meget limited edition, hvis ikke enestående.

Vi har lavet en liste over de 21 dyreste ure nogensinde – justeret for inflation – vi får måske nok aldrig råd til at købe dem, men det kan aldrig skade at drømme. Se del 1 her 

10. Patek Philippe Stainless Steel Ref. 1518 - 76,6 millioner kr.

Patek Philippe Stainless Steel Ref. 1518

Vi tager et stort hop fra 11. pladsen på hele 57,4 millioner til 10. pladsen som lander på 76,6 millioner kr.

For hvis du troede at guld og platin, er det der trækker prisen op på de her ure, kan du tro om igen. Det mest specielle ved dette ur er nemlig at det er lavet i rustfrist stål. Patek Philippe laver nemlig næsten kun ure i guld og platin, så dette ur fra 1943 er en sjældenhed i materialevalget. 
Det er faktisk svært at finde ure i denne klasse i rustfrit stål og sjældenhed driver prisen op. Dertil kommer at da ref. 1518 kom på markedet i 1941, var det det første ur nogensinde med perpetual kalender. Altså en kalender der tager højde for månedslængde og skudår uden at skulle indstilles.

Gik på auktion i Geneve i 2016 og hammerslaget var svimlende 76,6 millioner kr. – og alligevel kun nok til en 10. plads.

 

9. Jacob & Co. Billionaire Watch - 114,9 millioner kr.

Jacob & Co. Billionaire Watch

Med den første pris over 100 millioner danske kr., er vi i selskab med et ur fra Jacob & Co. og dermed også det første ur der ikke er fra Schweiz, men derimod fra USA.

Jacob & Co. er heller ikke ret gammel, men blev grundlagt i 1986.

Det der driver prisen på uret op, er da heller ikke så meget mærket, som diamanterne. Intet mindre end i alt 189 carat diamanter pryder uret der er lavet af 18 karat hvidguld. Selv kronen (den man drejer på for at stille uret) er en diamant.

Den amerikanske bokser Floyd Mayweather købte i 2015 uret til vanvittige 114,9 millioner kr.

8. Rolex Paul Newman Daytona Ref. 6239 - 119,7 millioner kr.

Rolex Paul Newman Daytona Ref. 6239

Det dyreste hammerslag på Rolex nogensinde. Da Rolex Paul Newman Daytona kom på auktion i 2017, varede auktionen kun 12 minutter før der var budt næsten 120 millioner kr. over telefonen.

Uret blev lavet i 1968 og blev bestilt af skuespillerinden Joanne Woodward som en gave til hendes mand, skuespilleren og racerkøreren Paul Newman. Hun fik uret indgraveret “Drive Carefully” (Kør forsigtigt)

7. Chopard 201-Carat - 159,7 millioner kr.

Chopard 201-Carat

Intet mindre end 874 diamanter pryder dette ur i med guld “hardware. Med en total på 201 carat er der intet diskret over dette ur. 

Som showpiece i midten er 3 hjerteslebne diamanter; en 15,37 ct. pink diamant, en 12,79 ct blå diamant og en 11,36 ct farveløs diamant.

Der er en fjedermekanisme som, når udløses, får diamanterne over uret til at åbne sig som kronbladene på en blomst.

Der oplyses ikke ret meget om selve uret, men vi må formode at det som minimum kan fortælle hvad klokken er.

6. Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette - 166,4 millioner kr.

Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette

Vi var lidt i tvivl om dette ur skulle med på listen, da det har så lille en urmekanisme, at det egentligt mere er et armbånd, der tilfældigvis kan fortælle dig klokken.

Også prisen er lidt sjov, for det er aldrig blevet solgt, kun vurderet. Det var nemlig en gave fra Jaeger-LeCoultre til Dronning Elisabeth II i anledning af hendes 60 års jubilæum som regent i 2012.

Uret har et miniature 101 caliber urværk, faktisk et af de mindste i verden og selve armbåndet er lavet af hvidguld med paverede diamanter.

 

5. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication - 166,4 millioner

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Med et “lille” prishop på 89,8 millioner over sidste Patek Philippe ur er det Schweiziske urmærke tilbage på en stærk 5. plads.

Uret blev bestilt af bankmanden Henry Graves i 1933. Henry Graves havde nemlig et kapløb med en af hans venner om at eje verdens mest komplicerede ur.

Uret er lavet i 18 karat guld og har 24 komplikationer (funktioner udover at fortælle tiden), hvilket var uhørt på daværende tidspunkt. Det tog da også 7 år at lave.

Henry Graves gav selv 60.000 schweiziske franc for uret (svarer til ca. 1,9 millioner kr. i dag), men da uret kom på auktion i 2014 udbrød der budkrig.

En anonym køber vandt efter 15 minutter, med et hammerslag på 166,4 millioner kr. Noget af en prisstigning siden uret blev fremstillet.

4. Breguet Grande Complication Marie Antoinette - 191,7 millioner kr.

Breguet Grande Complication Marie Antoinette

På 4. pladsen finder vi det ældste ur på listen. Uret er nemlig lavet helt tilbage i 1827. Det gør det kun dyrere og mere imponerende.

Legenden siger at det blev bestilt til den legendariske Dronning Marie Antoinette, af en af hendes elskere. Uret tog dog 40 år at lave, og Marie Antoinette blev henrettet under den franske revolution, inden det stod færdigt. Uret måler 63 mm og urkassen er i guld.

Det blev stjålet i 1983, men dukkede heldigvis op igen i 2007.

Det er nu låst sikkert væk, men er til salg. Hvis du har 191,7 millioner kr.

3. Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010 - 198,1 millioner kr.

Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010

Det dyreste Patek Philippe og det dyreste ur, der ikke er dyrt på grund af diamanter, nogensinde solgt. 

Der er kun lavet det ene, og det blev fremstillet til en velgørenhedsauktion, som Patek Philippe altid donerer et ur til. 

Only Watch, som velgørenhedsauktionen hedder, bliver afholdt hvert andet år og overskuddet går til Monacos Forening mod Duchenne Muskeldystrofi.

Dette ur blev solgt i 2019 og hammerslaget lød på svimlende 198,1 millioner kr. 

Både urkassen og urskiven er lavet i 18 karat guld, og urremmen er lavet i alligatorskind.

Urets navn “chime” henviser til, at uret har 5 forskellige klokkespil, samt en akustisk alarm.

Så kan man blive vækket af sin lur til lyden af det dyreste “rigtige” ur i verden.

2. Graff Diamonds The Fascination - 255,6 millioner kr.

Graff Diamonds The Fascination

Graff er egentligt en juvelér der er specialiseret i diamanter og ikke en urmager. Det kan da også ses på både 1. og 2. pladsen – det er Graffs diamanter der driver prisen op.

The Fascination har hele 152,96 carat store farveløse diamanter isat. Selve skiven er pæreformet med 38 carat diamanter og kan tages ud og bære som en ring.

1. Graff Diamonds Hallucination - 351,5 millioner kr.

Graff Diamonds Hallucination

På første pladsen ligger det britiske diamanthus Graff Diamonds, som er kendt for sine diamanter i verdensklasse. 

Selve urværket er da heller ikke noget at skrive hjem om – det er endda et kvartsværk og ikke automatisk.

Selve “urremmen” består af platin og i alt 110 carat diamanter i fantastiske farver, deraf navnet Hallucination.

Det tog et helt hold af guldsmede, designere og diamanteksperter tusindvis af timer at lave. Men da det stod færdigt i 2014, kom det da også med et prisskilt på intet mindre end 351,5 millioner kr. 

Missede du 21. – 11. pladsen? Nok er de billigere end 10. – 1. pladsen, men der er også nogle verdensklasse ure. Så gå til vores Verdens dyreste ure – del 1 her

Pin It on Pinterest